Eline Kikkert (Van Zaal): ‘Telers willen techniek zien, voelen en ruiken’

De bedrijven Van Zaal, Flier Systems, Indigo Solutions, Crea-Tech en Aris staan sinds 2002 gezamenlijk in een stand tijdens Horti Fair. De samenwerking bevalt goed, vertelt Eline Kikkert van Van Zaal. Zelfs zo goed dat de stand komend jaar nog eens ruim 30 procent groter wordt. “Telers willen immers het liefst veel techniek zien, voelen en ruiken.”

 

Wat is de geschiedenis van jullie gezamenlijke stand?

“Rond 2002 werkten we gezamenlijk aan een project bij het bedrijf LKP Plants. Die samenwerking beviel de klant en ons goed. De organisaties en de bedrijfsactiviteiten vullen elkaar namelijk aan: Van Zaal en Flier Systems bieden hardware in teeltprocesautomatisering, Indigo ontwikkelt software-oplossingen en Aris levert camera’s die in alle systemen gebruikt worden. We hebben dus vanuit een praktijkbehoefte besloten gezamenlijk een stand te nemen tijdens Horti Fair. Crea-Tech is enkele jaren later overgenomen door Van Zaal en doet sindsdien mee aan de stand.”

Wat is het doel van jullie deelname aan Horti Fair?

“Onze doelen zijn relatiebeheer en het onder de aandacht brengen van nieuwe producten en diensten. Telers willen het liefst veel techniek zien, voelen en ruiken. Daarom presenteren we in de stand veel installaties en gezamenlijke projecten. Want wie kan het verhaal over succesvolle projecten beter vertellen dan tevreden klanten?”

Jullie hadden in 2011 de grootste stand van Horti Fair. Wat brengt 2012?

“Onze stand wordt 308 vierkante meter: dat is 88 vierkante meter meer dan in 2011. We willen namelijk niet alleen meer ruimte bieden aan techniek en projecten, maar ook aan relatiebeheer. Daarom hebben we voor het eerst een gezamenlijk hospitality-ruimte: een ontmoetingsplaats voor elkaars relaties. Door dergelijke kruisbestuiving is de kans op elke vorm van synergie immers altijd groter.“