‘Horti Fair belangrijk voor onze export’

Van der Arend en Nic.Sosef waren de afgelopen jaren standhouder tijdens Horti Fair. In januari fuseerden beide bedrijven. Ook het nieuwe bedrijf – Arend-Sosef – is aanwezig op Horti Fair, vertelt export sales manager, Xander van der Zande.

xport sales manager, Xander van der Zande

Waarom zijn Van der Arend en Nic.Sosef gefuseerd?

“De tuinbouw wordt steeds professioneler en grootschaliger, zowel nationaal als internationaal. Klanten zijn gebaat bij een professionele, sterke partner, die continuïteit en innovatieve oplossingen kan bieden. Met de fusie spelen we op die ontwikkeling in.”

Hoe belangrijk is export voor Arend-Sosef?
“Van der Arend en Nic.Sosef waren al sterk in export. Tebarint, een dochteronderneming van Van der Arend, was zelfs al dertig jaar actief in de internationale tuinbouw. Die internationale positie willen we versterken. Want samen zijn we de grootste internationale tuinbouwtoeleverancier.”

Welke rol speelt Horti Fair in het bereiken van die ambitie?
“We staan dit jaar weer op een aantal internationale beurzen, waaronder Horti Fair. Allereerst vanwege het internationale karakter van Horti Fair. Daarnaast kon je afgelopen jaar merken dat er een nieuwe koers is. Ik heb in de stand van Nic.Sosef toen erg veel goede gesprekken gehad met internationale bezoekers. Je merkt echt dat bezoekers aan Horti Fair niet zo maar naar de beurs gaan, ze zijn echt op zoek.”

Wat doet Arend-Sosef tijdens Horti Fair 2012?
“De oppervlakte van de stand wordt dezelfde als die Nic.Sosef had. Van der Arend was namelijk onderdeel van de AVAG Market. De stand van Arend-Sosef moeten we vanzelfsprekend nieuw ontwerpen. Het ontwerp zal helemaal aansluiten bij onze internationale werkzaamheden.”