‘Horti Fair trekt de meeste internationale bezoekers’

Het Duitse Plantaflor verkoopt substraat, veen en potgrond van Europa tot Azië. Om contact te onderhouden met bestaande klanten én nieuwe klanten te werven, staat het bedrijf jaarlijks op een groot aantal beurzen. Horti Fair staat daarbij op nummer 1, vertelt Brigitte Koscharre van Plantaflor.

Hoe belangrijk zijn beurzen voor Plantaflor?
“Wij hebben afnemers in bijna heel Europa, Azië en het Midden-Oosten. Die klanten bedienen wij vooral vanuit ons kantoor in Vechta; alleen in het Midden-Oosten hebben wij een agent. Daarom staan wij op veel beurzen. Op die manier kunnen wij het contact met bestaande klanten onderhouden én kennismaken met mogelijk nieuwe afnemers. Zo staan wij op regionale beurzen in onder meer China en India.”

Welke rol speelt Horti Fair voor Plantaflor?
“Horti Fair is voor ons dé beurs voor internationale contacten. Daar komen meer buitenlandse bezoekers op af dan op welke beurs dan ook. Dat komt door de beurs zelf, maar ook door Amsterdam. Het is voor buitenlanders heel makkelijk om even het vliegtuig naar Amsterdam te pakken, of er een paar vakantiedagen aan vast te plakken. Dat heb je bij veel andere beurzen niet.”

Is Plantaflor aanwezig op Horti Fair 2012?
“Zeker. Wij hebben ons aangemeld en weten op welke plek wij staan. En dit jaar gaan wij zeker tijd en energie steken in de events die Horti Fair organiseert om standhouders en bezoekers met elkaar in contact te brengen.”